Šią savaitę „AgriFood Lithuania“ komanda dalyvavo Rumunijoje vykusiame „SoulFood“ projekto partnerių dviejų dienų konsorciumo renginyje. Džiaugiamės būdami tokių socialinių iniciatyvų agromaisto sektoriuje dalimi, nes taip galime spręsti realius iššūkius, su kuriais susiduria visa maisto grandinė.
„SoulFood“ projekto tikslas – mažinti maisto švaistymą ir stiprinti ryšį tarp gamintojų bei socialinių maisto platinimo iniciatyvų, siekiant, kad pirminės gamybos maistas būtų pakartotinai panaudotas pažeidžiamoms grupėms. Šiuo metu testuojami novatoriški skaitmeniniai įrankiai, kurie padės efektyviai įgyvendinti šiuos tikslus.
Konsorciumo metu kartu su partneriais apžvelgėme pirmųjų projekto metų pažangą – kaip sekasi pritaikyti inovatyvias priemones, skatinančias tvaresnę žemės ūkio ir maisto produktų gamybą, bei stiprinti gamintojų ir maisto platinimo iniciatyvų ryšį. Taip pat pasidalinome svarbiausiomis įžvalgomis ir žiniomis, įgytomis mokymosi renginiuose, diskusijose ir internetiniuose seminaruose bei nubrėžėme projekto ateities perspektyvas.
„SoulFood“ iniciatyva svarbi ne tik aplinkosauginiu, bet ir socialiniu bei ekonominiu aspektu, todėl nekantraujame pamatyti, kokius pokyčius ji atneš agromaisto sektoriui.