Praėjusią savaitę dešimt ambicingų „EWA“ programos inovatorių susirinko į žiniomis turtingą renginį – „EWA“ meistriškumo klasę. Pagrindinis klasės tikslas buvo paskatinti moterų verslumo augimą agromaisto sektoriuje, suteikiant joms galimybę kartu su mentoriais pasisemti vertingų teorinių ir praktinių žinių.
Sekančioje sesijoje „Kauno Grūdų“ produktų vadovė Oksana Šimoliūnaitė pristatė žemės ūkio ir maisto produktų kainodaros bei finansų planavimo metodikas, pasidalindama „Kauno Grūdų“ produktų atvejų analizėmis. Dalyvės susipažino, kaip nustatyti tinkamą produktą kainą, ištiriant rinką, pridedant antkainį arba sutelkiant dėmesį į vertę klientams. Šias naujas žinias jos galėjo pritaikyti praktinėse dirbtuvėse, kuriose jos kūrė savo produktų kainodaros ir finansinį planą.
„Inovacijų agentūros“ „BioTech Lab“ skyriaus sumanios specializacijos koordinatorė Dr. Karolina Trakšelytė-Rupšienė atskleidė naujausias agromaisto sektoriaus tendencijas ir technologijas, taip pat naujas „Žaliojo kurso“ ir „Nuo ūkio iki stalo“ strategijas, pateikdama dabartinių sektoriaus inovacijų atvejų analizes. Po šios sesijos „EIT NCP“ programos koordinatorė „NCP“ skyriuje Milda Karčiauskaitė pasidalino esminėmis Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT) programomis, skirtomis startuoliams. Tuo tarpu, Lietuvos klasterių tinklo prezidentas Gytis Junevičius pakvietė į praktines dirbtuves, kuriose dalyvės tobulino savo lyderystės įgūdžius ir ruošėsi pristatyti savo inovatyvas idėjas, rengdamos „Elevator Pitch“.